Film

BK Pac utvecklar och levererar förpackningsfilmer i alla olika materialsammansättningar och till alla förpackningsmaskiner. Materialvalet består bland annat i, vilken maskin som ska användas, vilken produkt som ska packas, hur optimal hållbarhet ska uppnås och vilken känsla förpackningen ska förmedla.

Vår spetskompetens och erfarenhet gör att vi kan skapa optimalt EMAP förhållande till den packade produkten genom bland annat laserperforation – allt för en så lång hållbarhet som möjligt. BK Pac är också ledande inom ”miljöfilmer”.

PE-film

LDPE är ett starkt och segt filmmaterial med en ”mjuk” känsla och goda svetsegenskaper och används bland annat till packning av rotfrukter.

Läs mer!

OPP-film

OPP film är en stark och ”prasslig” film. Filmen har ett brett användningsområde och kan användas till all sorts förpackning av potatis, morötter, sallad, lök mm.

Läs mer!

Laminat

Laminatfilmer används ofta vid något mer krävande produktion och förpackning. Filmen är av två olika eller samma material som sammanfogas efter extrudering för olika ändamål.

Läs mer!

Biofilm

BK Pac är ledande i Sverige inom Grön PE och kan idag leverera en film som är baserad på 80% Grön PE. Vi har under många år utvecklat filmen och är idag marknadsledande på Grön PE inom Frukt & Grönt.

Läs mer!

Perforering

Laserperforering, mikroperforering eller makroperforering, valet av perforering är avgörande för att den produkt som packas får en optimal hållbarhet.

Läs mer!