OPP-film

Efter det att filmen extruderas sträcks filmen i både maskin- och tvärriktningen vilket förbättrar filmens styvhet, klarhet och draghållfasthet . Eftersom filmen har en god barriär så passar filmen till EMAP. Filmen kan mikroperforeras, makroperforeras alt. laserperforeras (läs mer under laserperforering) för att ge produkten optimala förutsättningar för en god hållbarhet (läs mer under lab). Filmen används också ofta som en del i ett laminat just på grund av sin styvhet och styrka.

Vertikal Flowpack

Horisontell Flowpack

Vertikal Flowpack

Vertikal flowpack är ett vanligt och effektivt sätt att packa. Filmen matas fram kring ett rör och svetsas i botten och längs ryggen, produkten faller i påsen och slutligen förseglas förpackningen i toppen. OPP filmen har oftast en tjocklek mellan 25–40 my. Filmen i videon är laserperforerad för bästa hållbarhet.

Vertikal Flowpack

Bildgalleri

Horisontell Flowpack

OPP film till horisontell flowpack används oftast till produkter som packas i ett tråg alt. till maskiner som är toppmatade. Filmens styvhet och styrka gör den optimal till denna typ av maskiner och till nyare maskiner kan filmens tjocklek vara så tunn som 20 my, positivt både prismässigt och för miljön.

Horisontell Flowpack

Bildgalleri