PE-film

PE film har en hög genomsläpplighet och används i sin rena form ofta till produkter så som morötter, lök, palsternacka och även viss sallad. Filmen passar även andra produkter som inte kräver en barriär i filmen.

Vertikal Flowpack

Krympfilm

Maskinträckfilm

Vertikal Flowpack

Vertikal flowpack är ett snabbt och effektivt sätt att packa det mesta inom Frukt & Grönt. Filmen matas fram kring ett rör och svetsas i botten och längs ryggen, produkten faller i påsen och slutligen förseglas förpackningen i toppen. Polyeten som BK Pac jobbar med till denna typ av förpackning har goda svetsegenskaper, seghet och punkteringstyrka. Filmen kan antingen makroperforeras eller mikroperforeras och kan tryckas i upp till 10 färger.

Vertikal Flowpack

Bildgalleri

V-film

V-film tillverkas på samma sätt som en plan film men viks sedan på mitten och spolas på rulle. Detta för att passa en viss typ av maskiner så som t.ex. Gillenkirch. Filmen passar alla maskiner som använder V-film, och kan fås som tryckt, otryckt, perforerad eller operforerad. Normalt används tjocklekarna 30–70 my beroende på antal kilo och vilken produkt som ska packas.

V-film

Bildgalleri

Krympfilm

Filmen är tillverkad av polyeten och krymper vid värmebehandling. Produkten packas och försluts, förpackningen rullar sedan igenom en värmetunnel som krymper filmen kring produkten. Ett enkelt och bra sätt att få både en snygg och säker förpackning. Filmen finns i diverse tjocklekar beroende på produktens känslighet och yta.

Krympfilm

Bildgalleri

Maskinsträckfilm

Sträckfilm är en mycket töjbar film som lindas kring en produkt eller ett tråg. När filmen används kring ett tråg så formar sig filmen efter tråget, filmen försluts sedan med värme så du får en säker och kontrollerad förpackning.

Maskinsträckfilm

Bildgalleri